SEMINARUL INFORMATIV „HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ”

În data de 9 octombrie 2019, în Colegiul de Medicină Bălți s-a desfășurat Seminarul instructiv cu genericul „Hipertensiunea arterială – amenințare tăcută”, la care au participat locuitorii din cartier.

Scopul  proiectului  –  încurajarea  comunicării  dintre lucrătorul medical  și pacient, urmărind  elementele cheie: informare, educare și motivare.

În acest context, s-a analizat  prin chestionarea participanților la seminar felul în care pacienții cronici folosesc medicamentele ca metodă terapeutică și ce ar putea să îi motiveze să respecte tratamentul cu stictețe. Viitorii lucrători medicali au măsurat tensiunea arterială și nivelul glucozei în sânge fiecărui pacient.

Participanții  au fost informați despre factorii ce influențează mărirea tensiunii arteriale, complicațiile posibile, alimentația corectă, regulile de aur în tratamentul hipertensiunii.

În cadrul întrunirii s-au aplicat diverse forme și metode de educație medicală: conversații cu prezentări și demonstrarea imaginilor, repartizarea buletinelor informative, instruirea pacienților în efectuarea unor deprinderi practice necesare în monitorizarea stării de sănătate: măsurarea tensiunii arteriale și glucometria.

La sfârșitul activității,  invitatii și-au exprimat recunoștința și au adus mulțumiri organizatorilor pentru inițiativa.