VIZITA LA DETAȘAMENTUL CĂUTARE SALVARE Nr.2.

Meseria de asistent medical este o provocare. Fiecare persoană, care alege această meserie face un angajament pe viață să respecte valori ca: demnitatea umană, profesionalismul și ajutorarea zi de zi a pacienților pentru a le alina suferințele.
Pentru a forma aceste competențe se cere multă muncă și o pregătire multilaterală a viitorilor asistenți medicali. Nu, în ultimul rând, sunt necesare competențele viitorilor asistenți medicali pentru acțiuni în Situații Excepționale, create de dezastre naturale, tehnogene, sociale sau de altă natură, accidente în transport, sau alte incidente soldate cu victime multiple.
În acest context, dar și în contextual studierii Medicinii Calamităților și Protecției Civile, în data de 25 septembrie 2018, sub egida profesorului Ion Coroban, a fost organizată o vizită a elevilor anului III (grupele AM 301, AM 302, AM-303) la Detașamentul Căutare Salvare Nr.2 al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI al RM, dislocat în mun.Bălți. În cadrul vizitei, elevii au fost familiarizați cu structura, destinația și activitatea Detașamentului, precum și cu înzestrarea tehnico-materială pentru intervenții în Situații Excepționale și la lichidarea consecințelor acestora. Un interes sporit au manifestat viitorii asistenți medicali pentru serviciul SMURD, au făcut cunoștință cu ambulanțele de tip ,,C-1,, și ,,B-2,,.